curatare argint cu bicarbonat

Argintul este un metal nobil care necesită îngrijire specială. Este foarte simplu să ne bucurăm de bijuterii frumoase din argint, chiar dacă acestea oxidează.

Mai jos îți prezentăm o metodă simplă prin care poți curăța bijuteriile preferate chiar la tine acasă.

Noi am curățat o pereche de cercei din argint 925, cu perle Swarovski. Acestea nu și-au modificat aspectul după curățare 😉

Pasul 1: Se pune folie de staniol într-un bol/vas

curatare argint

Pasul 2: Se pune o linguriță de bicarbonat alimentar pe staniol

Pasul 3: Se pune bijuteria din argint pe bicarbonat

curatare argint cu bicarbonat

Pasul 4: Se toarnă apă clocotită peste bijuterie (preferabil nu peste piese care conțin cristale/pietre/perle lipite, din cauza adezivului care se poate topi/descompune)

curatare bijuterii argint acasa

Pasul 5: Se mișcă puțin bijuteria astfel încât aceasta să fie cuprinsă de soluția creată și se ține timp de 30 de secunde (de exemplu cu o scobitoare).

Pasul 6: Se scoate bijuteria și se clătește cu apă curată

um cureti argint acasa

Pasul 7: Se șterge cu un șervețel uscat și se poate lustrui cu lavetă specială pentru curățarea/întreținerea argintului, pentru a-i oferi luciu. Laveta o puteți găsi în magazinul nostru.

pasi pentru curatare argint 925

Cum arătau cerceii din argint 925 cu perle Swarovski înainte de curățare? Din cauza buretelui din cutiuța cu bijuterii, aceștia au oxidat mult. E recomandat să păstrăm bijuteriile din argint în locuri fără umezeală, separat de alte bijuterii și preferabil în pungulițe tip zip-lock, ca să nu interacționeze cu aerul.

Poze înainte și după:

curatare bijuterii argint cercei cu perle pasi pentru curatare argint 925

Să fie cu folos și să te bucuri mult timp de bijuteriile tale! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.