TERMENI SI CONDITII PENTRU UTILIZAREA SITE-ULUI WWW.PEARLINE.RO

 

1. DATE DE IDENTIFICARE ALE PROPRIETARULUI

SC Pearline SRL
Str. Closca, nr 8, Bl B3, Sc C, Ap. 27, Alba Iulia, Jud. Alba
CUI 40954036
Registrul Comertului: J1/822/2019
Telefon: 00 40 787259102
E-mail: office@pearline.ro

SC Pearline SRL are ca obiect de activitate fabricarea altor articole de imbracaminte si accesorii, inclusiv bijuterii.

 

2. DEFINITII – TERMENI

 

Pearline– marca a SC Pearline SRL, inregistrata in Registrul Comertului cu numar de ordine J1/822/2019, avand Codul de identificare fiscala 40954036, cu sediul social in Jud. Alba Str. Closca, nr 8, Bl B3, Sc C, Ap. 27, Alba Iulia.
Vanzator– SC Pearline SRL, inregistrata in Registrul Comertului cu numar de ordine J1/822/2019, avand Codul de identificare fiscala 40954036, cu sediul social in Jud. Alba Str. Closca, nr 8, Bl B3, Sc C, Ap. 27, Alba Iulia.
Cumparator– orice persoana fizica sau juridica, care plaseaza o comanda pe site, in urma crearii unui cont.
Utilizator – persoana fizica, care are creat un cont pe site.
Contract– contractul la distanta incheiat intre cumparator si vanzator.
Comanda– formular electronic prin care cumparatorul solicita vanzatorului anumite bunuri sau servicii de pe site, in scopul achizitionarii acestora.
Continut- informatii legate de preturi, descrieri ale produselor, fotografii si alte elemente vizuale de pe site, informatii referitoare la Vanzator, informatii transmise prin e-mail catre Clienti si orice alt continut de informatii/date/media afisat sau stocat pe site.
Site– domeniul www.pearline.ro si toate subdomeniile cuprinse in acesta.
Produs– orice bun expus pe site care poate face obiectul vanzarii
Testimoniale/Review – informatii scrise de catre un cumparator/client, in legatura cu un serviciu/produs achizitionat de pe site, din prisma propriei experiente/perceptii, privind functionalitatea/calitatea acestuia.
Favorite– loc in cadrul site-ului unde se poate pastra o lista cu produsele preferate de un Cumparator/Utilizator
Cookies – texte speciale folosite pentru autentificare, precum si pentru urmarirea comportamentului utilizatorilor; aplicatii tipice sunt retinerea preferintelor utilizatorilor si implementarea sistemului „cos de cumparaturi”.
Gift Card/voucher cadou– card pre-platit in format digital, emis de catre Vanzator pentru un Cumparator, care contine o anumita suma de bani cu care pot fi achizitionate produse pe site.

 

3. POLITICA LIVRARE

 

Produsele comercializate pe acest site, in urma plasarii unei comenzi, vor fi expediate prin serviciu de curierat rapid ale companiilor partenere ale Vanzatorului.

Taxele de transport sunt suportate de catre Cumparator, dupa cum urmeaza:
Pentru comenzi cu valoare totala intre 30.00 – 199.99 LEI – 18 LEI
Pentru comenzi cu valoare totala intre 200.00 – 299.99 LEI – 14 LEI
Pentru comenzi cu valoare totala de minim 300 lei, taxa de transport este suportata de catre Vanzator.
Comenzile vor fi livrate in termen de 1-3 zile, de la data expedierii coletului, in functie de zona de livrare.
Serviciile de curierat rapid sunt prestate de catre companii terte, partenere ale Vanzatorului, de aceea Vanzatorul nu isi asuma raspunderea pentru eventuale intarzieri in expeditia coletelor.
Vanzatorul expediaza produsele comercializate pe site doar pe teritoriul Romaniei.
Produsele expediate sunt insotite de factura si alte documente insotitoare, dupa caz.

 

4. POLITICA FACTURARE SI PLATA

 

Preturile produselor prezentate pe acest site sunt exprimate in lei, sunt finale si nu includ TVA, Vanzatorul nefiind platitor de TVA.
Valoarea minima a unei comenzi este de 30 lei.
Vanzatorul va emite o factura pentru comanda plasata de catre Cumparator, doar in urma furnizarii tuturor datelor necesare intocmirii acesteia, reglementate de legislatia in vigoare si mentionate in formularul de comanda.
Pentru comenzi in valoare totala de minim 500 lei, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a solicita un avans de cel putin 10% din valoarea totala.
Plata contravalorii produselor se face in sistem ramburs, la primirea coletului, sau, la cerere, intr-un cont bancar. De asemenea, produsele pot fi achitate si pe platforma site-ului prin intermediul aplicatiilor de plata online.

Produsele vor fi expediate doar dupa ce plata este primita in contul Vanzatorului.
Preturile afisate pe site nu includ taxa de transport, aceasta fiind adaugata la valoarea totala a produselor selectate pentru comanda.
Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica preturile afisate pe site, fara nicio anuntare prealabila a Utilizatorilor.
Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula o comanda in cazul in care pretul afisat pe site este gresit, inclusiv din cauza unei erori in introducerea acestuia in baza de date.
In cazul unui Cumparator care nu si-a ridicat coletul trimis de catre Vanzator, Vanzatorul are dreptul de a solicita plata in avans a contravalorii urmatoarei comenzi sau de a refuza comanda.

 

5. LITIGII

In cazul aparitiei unor litigii intre Vanzator si Cumparator, acestea vor fi solutionate pe cale amiabila. In cazul in care nu este gasita o solutie pe cale amiabila, solutionarea se va face de catre instantele judecatoresti competente din mun. Alba Iulia.

 

6. PROCEDURA COMANDA

 

Pentru a plasa o comanda pe site, este necesara, in primul rand, crearea unui cont. Ulterior, se selecteaza produsele si se adauga in cosul de cumparaturi. Comanda este transmisa Vanzatorului doar dupa ce se selecteaza metoda de plata, livrare, se accepta termenii si conditiile site-ului si se finalizeaza comanda.
Un produs este disponibil pentru achizitie doar daca exista stoc suficient pentru acesta.
Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula o comanda in cazul in care stocul produsului nu este corect afisat pe site, sau pentru ca stocul s-a epuizat intre momentul plasarii comenzii si momentul expeditiei.
Comanda se considera cu valoare contractuala intre Vanzator si Cumparator, in momentul in care Cumparatorul primeste o notificare din partea Vanzatorului, cu privire la expedierea comenzii si se supune prevederilor legale privind regimul juridic al contractelor la distanta.
Cumparatorul are obligatia de a furniza toate informatiile necesare pe formularul de comanda, pentru intocmirea ulterioara a documentelor insotitoare ale produselor. Informatiile furnizate pe Comanda trebuie sa fie complete, corecte si adevarate. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula o comanda in cazul in care informatiile furnizate de catre Cumparator nu sunt complete sau corecte.
Vanzatorul are dreptul de a contacta telefonic sau prin e-mail Cumparatorul.
Termenul de confirmare a comenzii este 1-2 zile lucratoare.
Termenul de expediere a comenzii este intre 1-5 zile lucratoare, iar pentru produsele personalizate, intre 1-30 zile lucratoare, in functie de produs, termenul fiind comunicat Cumparatorului in prealabil.
Produsele aflate la categoria Favorite, nu sunt considerate o comanda si nici nu sunt rezervate pentru un Utilizator; acestea insa pot fi adaugate in Cosul de Cumparaturi si comandate prin finalizarea unei comenzi.
Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda daune-interese in urmatoarele cazuri:- neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
– invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de pearline.ro, in cazul platii online;
-datele furnizate de catre Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
– produsele comandate de catre Cumparator lipsesc de pe stoc ;
-Cumparatorul are comenzi neridicate sau returnate fara un motiv intemeiat ;

 

7. POLITICA RETUR

 

Cumparatorul are dreptul de a se retrage din contract, astfel, de a returna un produs achizitionat de pe site, in termen de 14 zile de la intrarea in posesie a bunului fizic, conform OUG nr 34/2014, suportand doar cheltuielile de transport prin curierat rapid.
Cumparatorul are dreptul de a alege orice serviciu de curierat, suportand costurile aferente.
Cumparatorul este obligat sa restituie bunurile achizitionate in perfecta stare de functionare, impreuna cu documentele insotitoare, dar si cu posibilele cadouri primite din partea Vanzatorului. Produsele trebuie sa fie in stare noua, nu trebuie sa prezinte urme de uzura, zgarieturi, ciobituri/lovituri sau vicii cauzate de un soc extern.
Pentru a instiinta Vanzatorul referitor la decizia de retragere din contract, Cumparatorul trebuie sa completeze formularului de retur
disponibil aici.
Sunt exceptate de la dreptul de retur “produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar”, conform OUG 34/2014, art. 16.
Vanzatorul se obliga sa returneze contravaloarea produselor ce au facut obiectul vanzarii, in termen de maxim 14 zile de la data informarii de catre Cumparator a Vanzatorului cu privire la retragerea din contract. Vanzatorul poate amana rambursarea pana la data receptiei produselor care au facut obiectul vanzarii, conform legii.
Vanzatorul restituie valoarea aferenta produselor dupa cum urmeaza:
pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
-pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs -> prin virament bancar;
In cazul unor posibile sesizari si/sau reclamatii privind produsele achizitionate pe site, Cumparatorul poate
accesa acest link sau sa trimita un e-mail la adresa office@pearline.ro. Termenul de solutionare a sesizarilor /reclamatiilor este de maxim 30 de zile.

 

8. GARANTII

 

Vanzatorul ofera garantia de conformitate in concordanta cu legea nr. 449/2003, modificata si completata cu OUG 174/2008.
Vanzatorul ofera garantie comerciala de 30 de zile pentru toate produsele vandute pe site, iar in cazul in care Cumparatorul primeste un produs defect sau neconform cu specificatiile declaratiei de garantie, acesta poate fi reparat, inlocuit sau rambursat de catre Vanzator, in conditiile legislatiei in vigoare.
Pentru produsele ce contin metale pretioase, Vanzatorul ofera declaratii de conformitate si autenticitate, care insotesc fizic produsul comandat.

 

9. DREPTUL LA PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

 

Continutul acestui site este proprietate exclusiva a SC Pearline SRL.
Toate informatiile prezentate in descrierea produselor, inclusiv fotografii /video /imagini / prezentari, nu fac parte din obligatiile contractuale ale Vanzatorului, acestea avand doar titlu de prezentare.
Orice tentativa de a copia/transfera continut de pe site se penalizeaza conform legislatiei in vigoare.

 

10. POLITICA COMUNICARE

 

Utilizatorii site-ului au dreptul sa lase review-uri la produsele cumparate, au dreptul sa adreseze intrebari prin intermediul formularului de contact, pot inainta sugestii si recomandari privind structura si continutul site-ului, in masura in care nu au continut ilegal, nu sunt spam si nu au natura publicitara.
Vanzatorul isi rezerva dreptul de a accepta sau nu mesajele primite din partea Cumparatorilor, in scopul publicarii pe site.
Utilizatorii sunt obligati sa furnizeze o adresa de e-mail corecta, adevarata si personala.
Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza si telefonic, apeland la numarul: 0040787259102, sau electronic, la adresa de e-mail office@pearline.ro
Programul de lucru cu publicul este: Luni-Vineri, 8.00- 16.30.

 

 

11. LIMITAREA RASPUNDERII

Vanzatorul nu are nicio responsabilitate in ceea ce priveste daunele/pagubele aduse produselor, fie de catre un partener tert, fie de catre Cumparator.
Vanzatorul nu isi asuma raspunderea pentru eventuale accidente si neconformitati aparute in urma folosirii/pastrarii/manipularii necorespunzatoare ale produselor cumparate.
Vanzatorul nu poarta raspunderea pentru deteriorarea, pierderea sau distrugerea produselor, survenite in timpul transportului, acestea fiind responsabilitatea companiei de curierat. De asemenea, intarzierile la livrare, nu vor fi responsabilitatea Vanzatorului.
Dupa crearea contului de utilizator, clientul se obliga sa respecte confidentialitatea datelor de autentificare- user si parola, sa nu le instraineze unor terte persoane si este responsabil de activitatea pe care o desfasoara in contul sau.
Dupa crearea contului, utilizarea acestuia este echivalenta cu acceptarea Termenilor si Conditiilor acestui site, inclusiv in cazul in care acestea au fost modificate fata de momentul inregistrarii pe site a Utilizatorului.
Vanzatorul are dreptul de a modifica continutul site-ului, fara a anunta utilizatorii.
Termenii si Conditiile acestui site sunt acceptate prin bifarea casutei/ checkbox-ului cu Termeni si Conditii, in momentul plasarii unei comenzi.
In cazul furnizarii de catre Cumparator a datelor de livrare gresite, Cumparatorul va suporta cheltuielile de transport privind re-directionarea coletului catre adresa corecta.
Clientul are obligatia de a ridica coletul cu produsele comandate pe site.
Fotografiile din descrierea fiecarui produs, sunt cu titlu de prezentare, astfel Cumparatorul isi asuma ca produsul comandat poate avea diferente de nuanta, forma, dimensiune perceputa, structura; prin urmare nu poate inainta cereri de daune/penalizari Vanzatorului.
Diferentele pot aparea pentru ca: produsele sunt create manual si nu pot iesi standardizate/dispozitivul de pe care este plasata comanda nu are culorile calibrate/ printre materialele folosite se afla pietre semipretioase care nu sunt identice intre ele etc.
Vanzatorul isi rezerva dreptul de a suspenda un cont, pentru nerespectarea Termenilor si Conditiilor sau alte actiuni ce lezeaza imaginea Vanzatorului.

 

12. POLITICA CONFIDENTIALITATE

 

Vanzatorul asigura confidentialitatea datelor furnizate de catre Cumparator, in vederea inregistrarii si intocmirii facturii. SC Pearline SRL, in calitate de proprietar al site-ului www.pearline.ro, respecta legislatia in vigoare privind confidentialitatea datelor si se obliga sa nu ofere/vanda baze de date cu informatii personale ale clientilor catre terte persoane.
Informatiile necesare la inregistrare/ intocmirea facturii vor fi utilizate doar in scopul de informare a Utilizatorilor, transmitere a unor posibile cupoane de reduceri si/sau promotii, livrare, publicitate, statistica, evaluarea produselor, urmarirea si monitorizarea vanzarilor, etc.
SC Pearline SRL nu promoveaza SPAM-ul. Orice Utilizator care a furnizat explicit adresa de e-mail pe site-ul 
www.pearline.ro, poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.
Acest site foloseste cookies.

 

13. VOUCHERE CADOU – GIFT CARD

Voucherul cadou este un cupon platit pentru a fi utilizat mai tarziu pentru achizitia de produse pe site.

Livrarea se face rapid prin e-mail direct catre destinatarul cadoului. Nu exista taxa de emitere, suma platita pentru voucher fiind valabila pentru comanda destinatarului.

Cardul cadou/voucher se comanda prin intermediul formularului disponibil (campuri) si plata online a acestuia.

Pentru a folosi un cod de voucher Pearline (dupa achizitia acestuia):

  1. Se adauga in cos produsele dorite
  2. Se adauga seria formată din 16 cifre sau codul personalizat in campul special din cosul de cumparaturi.
  3. Se finalizeaza comanda.

Seria de 16 cifre este valabilă pentru o singura comandă la care se obține pe loc o reducere egala cu valoarea cardului.

Valabilitatea cardului: 6 luni.

Un card cadou nu poate fi utilizat pentru a cumpăra un alt card cadou, indiferent de valoarea acestuia.