Vă salut! Eu sunt Ludmila. Sunt creatoarea accesoriilor Handmade Butic, co-fondatoarea acestui atelier și cea care a pornit acest vis, crezând că este posibil să faci zi de zi ceea ce îți place.

Mulți mi-au spus de-a lungul anilor că e nebunesc să renunți la un job pentru a începe de la zero un vis, un hobby. Că trebuie sa am ceva stabil, mai ales că încep acest proiect odată cu creșterea băiețelului meu Gabriel. Au trecut mai mult de 5 ani de când Handmade Butic este job-ul meu full-time. Timp în care am creat, am construit, m-am lovit de tot felul de lucruri în România (și aici e mult de povestit). Dar mai presus de orice, mi-am continuat visul de a face lumea în care trăiesc mai frumoasă, am ajutat femei să se simtă mai încrezătoare, am contribuit ca sute de mirese să se simtă mai speciale în cea mai importantă zi din viața lor.  Și asta este ceea ce mă motivează și mă face să mă simt împlinită.

Dar de unde a început totul?

Încă de mică, confecționam tot felul de lucrușoare handmade, ca să le ofer cadou. Mama îmi spunea atunci că un cadou făcut de mână este cel mai prețios dintre toate. Îmi plăcea foarte mult să fac hăinuțe și rochii de mireasă papușilor mele. Iar mai târziu, am ajuns la bijuterii. Am început prin a face bijuterii din ceea ce aveam prin casă, margele vechi, ce mai primeam de la prietenele mamei mele, mătuși etc (reciclam bijuterii :D). Când am venit la studii în România, am renunțat la toate lucrurile creative și m-am axat pe studii, pe a deveni economist. Iar mai târziu, m-am angajat, până în punctul în care mi-am spus că arta face parte din mine și eu asta vreau să fac. Să încerc măcar. Era visul meu să devin bijutier și asta mă făcea să mă simt împlinită și conectată cu mine. Ceea ce îmi aducea liniște, mă ținea în prezent. Am cochetat cu multe laturi de handmade, de la mărgelit prin diverse tehnici, la croșetat, de la a lucra comenzi personalizate la a confecționa accesorii din sârmă. Și asa am ajuns la ceea ce iubesc să fac cel mai mult acum – accesorii de păr, bijuterii fantezie și accesorii personalizate unicat din sârmă, în special pentru mirese.

Alături de mine, ca și fondator, este soțul meu, care a crezut în visul meu și a renunțat și el la jobul lui pentru Handmade Butic. El este administratorul firmei și cel care de multe ori răspunde la mesajele voastre. Cineva trebuie să se ocupe și de hârtii, iar pentru munca pe care o facem noi, de producție, din păcate sunt muuuuuuulte hârtii de făcut.

Stiai că pentru noi, Handmade Butic nu este doar o denumire, ci chiar înseamnă ceva? ”Butic” este diminutivul numelui de familie (Buta) și alegerea titlului se suprapune cu perioada în care a apărut un ”Buta mic” în familie. Aș putea spune că Handmade Butic este ca un al doilea copil pe care îl creștem 😊

În momentul de față în echipa noastră o avem și pe Oana, o persoană artistica care creează lucruri handmade zilnic pentru voi. Un om al artei, cu răbdarea la ea acasă și o persoană devotată și de încredere. Este de mai bine de 1 an în echipa Handmade Butic.

Cum arată o zi în atelier?

Comunicare cu clientele, execuție comenzi, împachetat comenzi, facturare, acte curieri, soluționare probleme de livrare, comunicare cu clientele pentru comenzi personalizate, poze și editare pentru platformele pe care suntem prezenți, poze pentru comenzi personalizate, ”plimbări” la ANPC pentru fiecare comanda din argint personalizata pentru verificare, parte de contabilitate, promovare, achiziții, hârțoage și alte hârțoage (și multe situații ne-menționate aici). Prea puțin timp ne rămâne pentru creație de modele noi constant, însă ne facem timp și pentru asta. 8 ore pe zi nu ne sunt suficiente. Dar ne place ce facem! Iar timpul, pentru mine niciodată nu a fost contorizat  😀 Dacă inspirația îmi vine în weekend, atunci fac schițe sau creez/încerc lucruri noi. Și uneori mă atenționează soțul că intru seara să mai răspund la mesajele voastre, dar nu mă pot abține : ))

Cum e să fii producător în România? Nu e ușor, dar este satisfăcător pentru că iubesc ceea ce fac. Bineînțeles că handmade-ul încă nu este la același nivel de apreciere ca în țările vestice ale Europei, inclusiv la nivel de preț, dar încercăm să rămânem optimiști și să creăm în continuare. Munca ne-creativă a unei firme de producție din păcate este mult prea încărcată și ne ocupă mult timp. Prea multă birocrație!

Sper că am reușit să creez o imagine despre cine suntem noi și de ce facem ceea ce facem. Sunt recunoscătoare pentru fiecare comandă pe care o primim. Datorită aprecierii voastre, noi am reușit să continuăm. Cred că fiecare om este făcut pentru a aduce/a face ceva specific în această lume. Parte din esența mea este să fac lumea mai frumoasă. Și pentru mine, să pot face asta, este un dar de la Dumnezeu, prin care m-am vindecat și m-am conectat la ceea ce vreau eu să fiu, nu ce vor alții să fiu.

Apreciați produsele handmade în România! În special ale celor care își creează propriul conținut, propriile modele, propriile poze. E mult mai multă muncă în spate, decât se vede în imagini.

Iubim ceea ce facem, nu întâmplător suntem în inima țării!

 

Îmbrățișări,

fondatorii Handmade Butic

 

5 thoughts on “Cine e în spatele Handmade Butic?

  1. Superba descrierea… pot spune ca imi este dor de o zi cu voi in atelier… sunteti cei mai devotati si atenti la detali si nu stiu daca exista vreun produs pe care sa il comande cineva si sa nu fie verificat la milimetru si executat impecabil… mie dor de voi dragi mei de toti 3 si stiu ca o sa fiti cei mai tari!!! Aici este suflet… arta… si talent!!

  2. O descriere din suflet. Să-ți sporească munca în care depui atît de mult suflet cu emoții pozitive. Să fiți sănătoși și să creați noi și noi produse. Succese mari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.